Hlavní obsah

Návštěvnice klubu v Orlandu zachytila začátek střelby, o chvíli později byla po smrti

– Orlando

Návštěvníci nočního klubu Pulse v Orlandu na Floridě zprvu netušili, že se v podniku střílí. Osazenstvo se na počátku tragické události ještě vesele bavilo a tančilo. Jedna z návštěvnic zrovna pořizovala na mobil video, když v pozadí zazněly první výstřely. Mladá žena byla o chvíli později mrtvá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jedna z návštěvnic gay klubu natočila útok Omara Mateena, sama ho nepřežilaVideo: Snapchat Via Sandy Marte, AP

 
Článek

Pětadvacetiletá Amanda Alvearová v průběhu večera umisťovala videa na síť Snapchat. Záběry ukazují, že klub byl plný lidí. Alvearová se bavila ve skupině přátel. Zrovna, když něco na kameru povídala, strhla se v pozadí střelba. Dívce ani jejímu okolí to ale nedošlo, Alvearová na záběrech nehne ani brvou a reaguje až poté, co padne asi deset výstřelů.

Stala se jednou ze 49 obětí útočícího Omara Mateena. Podle některých svědectví se stačila ukrýt na toaletě, ale střelec ji dostihl. Zastřelil také její blízkou kamarádku Mercedez Marisol Flores.

Související téma:

Foto: Handout, Reuters

Omar Mateen

Alvearová podle deníku The Guardian žila ve floridském Davenportu a studovala na Univerzitě Jižní Floridy na zdravotní sestru. Při studiu pracovala jako lékárnice. Podle jejího bratra Briana se zajímala o módu a v nedávné době shodila několik desítek kilogramů, na což byla hrdá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám