Hlavní obsah

V Kalifornii zuří požár způsobený autonehodou, evakuováno na pět tisíc lidí

– Calabasas

Poblíž kalifornského Los Angeles vypukl v sobotu odpoledne požár, se kterým bojují stovky hasičů. Na pět tisíc lidí muselo být evakuováno. Oheň zatím pohltil přes pět set akrů uvnitř i okolí města Calabasas. Informovala o tom stanice CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lesní požár v kalifornském CalabasasVideo: Reuters

 
Článek

Podle zástupce šerifa Jeffreyho A. Gordona požář vypukl po čtvrté hodině odpoledne, když auto ve vysoké rychlosti narazilo do sloupu elektrického vedení na mulhollandské dálnici v Calabasas.

„Podle svědků auto jelo velmi vysokou rychlostí, než narazilo do sloupu elektrického vedení. Ten následně spadl a transformátor vybuchl a způsobil požár,“ uvedl Gordon.

Hasičům se zatím podařilo zkrotit asi patnáct procent rozsahu ohně, pomoci by jim měl podle meteorologů také vítr, který od pobřeží přivane vlhkost.

Hasili i zahradními hadicemi

Steve Gentry, který natáčel hasiče bojující s ohněm, CNN řekl, že situace byla „velice vážná”.

„V jednu chvíli se oheň šířil směrem ke dvorkům mnoha místních domů, až museli i zástupci šerifa brát zahradní hadice na hašení ohně,“ řekl Gentry. „Tady v Kalifornii je velmi sucho a oheň se začne rychle šířit,“ dodal.

Podle některých svědků byl oheň vidět až z baseballového stadionu Dodger Stadium v centru Los Angeles, tedy asi 45 kilometrů od Calabasas.

V dvacetitisícovém městečku Calabasas, vzdáleném asi pětadvacet kilometrů od Los Angeles, bydlí í několik celebrit včetně zpěvaček Jessiky Simpsonové a Toni Braxtonové.

Calabasas a blízké pohoří Santa Monica jsou na požáry poměrně zvyklé, od roku 1925 do roku 2012 zde bylo zdokumentováno na 343 požárů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám