Hlavní obsah

Po defilé, jemuž přihlížel Obama, se zřítilo armádní letadlo

Washington
Aktualizováno

Proudový letoun americké armády ve čtvrtek havaroval krátce poté, co přeletem pozdravil shromáždění absolventů letecké akademie, na němž promluvil prezident Barack Obama. Po přeletu nad základnou v Coloradu se letadlo zřítilo a pilot se katapultoval. Na zemi nebyl nikdo zraněn a bez vážnější újmy vyvázl i pilot.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Coloradu havarovalo letadloVideo: Reuters

 
Článek

Mluvčí amerického letectva Michal Kloefferová-Howardová sdělila, že coloradská havárie se stala asi 25 kilometrů od letecké základny Peterson u Colorado Springs, kde prezident pobýval. Obama pronesl řeč při vyřazování absolventů místní letecké akademie. Součástí oslav byl přelet formace letadel Thunderbird.

Jeden ze strojů se zřítil v době, kdy Obamova kolona už odjížděla na letiště, odkud prezident cestoval do Washingtonu.

Podle mluvčího Bílého domu Joshe Earnesta prezident po odjezdu z místa přeletu zastavil na základně Peterson a promluvil s pilotem, jemuž poděkoval a ubezpečil se o tom, že není vážně zraněn.

Foto: John Wark, Reuters

Havarovaný letoun v Coloradu

Další havárie v Tennessee

Jiný stroj elitní vzdušné jednotky havaroval v Tennessee, přičemž zahynul jeden člověk. Není jasné, zda je mrtvým pilot, uvedla agentura Reuters. Nehoda se stala během cvičného letu elitní letecké jednotky amerického vojenského námořnictva Blue Angels u města Smyrna nedaleko Nashvillu.

Související téma:

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Prezident USA Barack Obama

Piloti trénovali na víkendovou leteckou přehlídku, když se jeden ze strojů F/A-18 zřítil. Okolnosti vyšetřuje armáda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám