Hlavní obsah

Bolivijský prezident Evo Morales se podrobí testu otcovství

La Paz

Bolivijský prezident Evo Morales byl předvolán tamními úřady k testům DNA kvůli určení otcovství. Informovala o tom agentura AFP. Vyjasnit se má jeho vztah k chlapci Ernestu Fidelovi, jehož matka existenci dítěte Moralesovi odhalila až nedávno poté, co byla zatčena kvůli nezákonnému obohacování.

Článek

O určení otcovství požádali prezidentovi advokáti. Morales se o dítěti, které se narodilo v roce 2007, dozvěděl teprve před dvěma měsíci. Až tehdy také přiznal, že měl s atraktivní podnikatelkou Gabrielou Zapatovou mezi lety 2005–2007 poměr, z něhož se narodil syn. Jméno dostal podle Moralesových revolucionářských vzorů Ernesta Che Guevary a Fidela Castra. Morales ale syna nikdy neviděl, neboť matka dítěte mu v roce 2007 řekla, že krátce po narození onemocněl a zemřel.

Morales, který se nikdy neoženil, má ještě dvě děti se dvěma různými ženami – dceru Evu Liz (21) a syna Álvara (20).

Související téma:

Foto: Chip East, Reuters

Bolivijský prezident Evo Morales

Zapatová byla zatčena letos v únoru kvůli tomu, že údajně v minulosti využila svého vztahu s prezidentem k získání lukrativních státních zakázek. Jako zástupkyně čínské firmy CAMC podepsala se státem zakázky v hodnotě 566 miliónů dolarů (asi 14 miliard korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám