Hlavní obsah

Američané objevili dosud nejdelší tunel pro pašování drog z Mexika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Diego

Americké bezpečnostní složky ve spolupráci s mexickou policií odhalily dosud nejdelší tunel pro pašování drog ústící na území Spojených států. Asi 800 metrů dlouhá podzemní štola vybavená ventilací, světly a kolejnicí na vozíky plné drog vedla podle agentury AP z mexické Tijuany až na předměstí kalifornského San Diega. Ústila do hospodářské budovy, kde policie zaznamenala podezřelou noční aktivitu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejdelší tunel narkomafie na mexicko-americké hraniciVideo: Reuters

 
Článek

Tunel sloužil k pašování kokainu a marihuany. Při zásahu se tak policistům podařilo zadržet dvě tuny kokainu a šest tun marihuany v hodnotě okolo 22 miliónů dolarů, což odpovídá přibližně 538 miliónům korun. Zadrženo bylo rovněž šest lidí.

Kriminální gangy na hranicích mezi USA a Mexikem postavily v posledních letech četné tunely pro pašování drog. Jen v posledních několika týdnech policie objevila tři, za pět let jich našla přes 75. Tunel objevený ve středu je ale zatím nejdelší.

Budování tunelů mají mexičtí kriminálníci obecně v oblibě. Stejným způsobem utekl z nejpřísněji střeženého vězení Mexika drogový boss Joaquín Guzmán, který nyní čeká ve vězení na vydání do USA. Loni v červenci unikl 1,5 kilometru dlouhým tunelem, který vedl ze sprchy v jeho cele do rozestavěného domu v polích.

Reklama

Související články

Guzmána vrátili do věznice, z níž uprchl

Mexický drogový boss Joaquín Guzmán se vrátil do věznice Antiplano nejvyšší ostrahou, odkud loni v červenci uprchl. Oznámila to mexická generální prokurátorka...

Výběr článků

Načítám