Hlavní obsah

CIA zapomněla trhavinu ve školním autobusu, přišlo se na to za dva dny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ashburn

Americká tajná služba CIA zapomněla ve školním autobusu cvičnou trhavinu a nic netušící řidič v něm dva dny vozil děti, napsala v pátek CNN. Děsivý náklad přichycený pod kapotou objevil až tuto středu automechanik při pravidelné technické prohlídce.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Vedení zpravodajské agentury podle CNN vysvětlilo, že šlo o bombu, která „nemohla být odpálena při běžném provozu autobusu“. Patrně chyběla roznětka. To ale zděšené rodiče příliš neuklidnilo.

„Je to skutečně děsné,“ řekla americké televizi jedna z vystrašených obyvatelek města Ashburn Kalbana Mansabdarová.

Vypadla z balíčku

CIA využila jarních prázdnin k tomu, aby v areálu střední školy Briar Woods v Ashburnu ve Virginii cvičila psy a jejich psovody k detekci výbušnin. Část trhaviny ale vypadla z balíčku, a technici tajné služby ji v autobuse nechali, vysvětlil úřad místního šerifa.

Než se na pochybení špiónů přišlo, najezdil řidič s autobusem téměř 250 kilometrů, pravidelnou trasu totiž stihl absolvovat třikrát. Policisté rodiče šestadvaceti dětí, které školní autobus vybavený trhavinou vozil, kontaktovali a za nedopatření se omluvili.

Cvičení psi pak pro jistotu zkontrolovali zbylé tři autobusy střední školy Briar Woods, žádnou další nálož ale neobjevili.

Reklama

Související články

Hackeři ovládli drony NASA

Do programů k ovlivnění počasí amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) pronikla na celé dva roky skupina hackerů, kteří si říkají AnonSec. Nyní...

Výběr článků

Načítám