Hlavní obsah

Trump pohrozil kvůli demonstracím demokratovi Berniemu Sandersovi

Kansas

Další předvolební mítink republikána Donalda Trumpa narušily demonstranti v sobotu v Kansas City. Z předchozího incidentu v Chicagu obvinil Trump příznivce demokratického kandidáta Bernieho Sanderse. V neděli mu pohrozil, že na oplátku na jeho mítinky vyšle své stoupence.

Foto: Dave Kaup, Reuters

Trump ukazuje v Kansas City na demonstranty.

Článek

”Bernie Sanders lže, když říká, že jeho narušitelé nechodí na moje akce. Dej si pozor, Bernie, nebo moji příznivci vyrazí na ty tvoje!” napsal Trump na Twitteru.

I v projevu v Kansas City obvinil z chicagských protestů příznivce Bernieho Sanderse: „Jsou to Bernieho fanoušci! Bernie, srovnej si svoje lidi do latě!” Sanderse Trump označil za „komunistu” a „zavšiveného” senátora. [celá zpráva]

Foto: Dave Kaup, Reuters

Odpůrci Trumpa v Kansas City

Také v divadle v centru Kansas City se snažili odpůrci Trumpův mítink narušit hlasitým křikem. Na transparentech měli hesla „Hlas pro Trumpa je hlasem pro nenávist”. Stovky lidí protestovaly také před budovou divadla, podle CNN policie použila i slzný plyn.

Podle AP se zdál být i sám Trump překvapený počtem svých odpůrců v divadle. Postěžoval si také, že zabrali místa jeho příznivcům. I když původně chtěl počkat, až protesty utichnou, ochranka začala demonstranty vyvádět. Přítomné policisty následně vyzval, aby protestující pozatýkali. Zatčení by se totiž podle něj dostalo do jejich záznamů a „to by jim zničilo zbytek života”. Své oponenty označil za „odpad” a pohrozil, že je všechny zažaluje.

Prezident Barack Obama v reakci na chicagský incident vyzval kandidáty, aby se zdrželi urážek a nesnažili se rozdělovat společnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám