Hlavní obsah

Útočníci postříleli v Pensylvánii pět lidí na zahradní party

– Wilkinsburg • Aktualizováno

Pět lidí ve středu večer zemřelo a další tři byli zraněni při střelbě na grilovacím večírku ve městě Wilkinsburg v americkém státě Pensylvánie. Uvedl to web místního rádia WATE s odvoláním na prohlášení policie.

Foto: Wpxi, Reuters

Policejní auto, ilustrační foto

Článek

Hlášení o střelbě v domě 1304 na Franklin Avenue dostala policie v 10:500 (4:55 SEČ).

Na místě činu našla čtyři mrtvé, tři ženy a muže, řekl poručík policie Andrew Schuman. Další čtyři lidé - tři ženy a jeden muž - byli převezeni se střelnými zraněními do nemocnice.

Jedna z žen svým zranění v nemocnici podlehla. Dva z poraněných jsou v kritickém stavu, uvedl web rádia WXPI. Na místě zasahovalo sedm sanitek.

Všichni se účastnili zahradní party spojené s grilováním. Nikdo z nich nestřílel, pálili po nich nejméně dva neznámí pachatelé, uvedla police. Když zahájili střelbu, lidé se pokusili utéci do domu, ale nepovedlo se jim to.

Vrazi na ně pálili ze dvou míst.

Sousedka Kayla Alexandrová, která bydlí ve stejné ulici, uvedla, že nejprve slyšela dvacet výstřelů a pak dalších šest. Policisté našli v ulici Hazel Way za domem čtyřicet důkazů a stop, především nábojnic.

Policie zatím nezná možný motiv činu, prozatím ověřuje identitu obětí a zjišťuje, zda jsou v nějakém příbuzenském vztahu.

Policie nasadila také psy a prohledávala okolí domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám