Hlavní obsah

Odpůrci rasismu přepadli shromáždění Ku-klux-klanu, čtyři členy pobodali

Anaheim
Aktualizováno

Sobotní shromáždění Ku-klux-klanu v kalifornském Anaheimu se zvrhlo v hromadnou bitku a souboj na nože s účastníky protidemonstrace, který skončil jasnou prohrou rasistů. Tři z nich utrpěli bodná zranění, jeden člen KKK leží v kritickém stavu v nemocnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odpůrci rasismu se střetli se shromážděním Ku-klux-klanuVideo: Reuters

 
Článek

Dvanáct účastníků rvačky skončilo v policejní cele, včetně jednoho, kterého bodli vlajkovou žerdí, napsal s odvoláním na anaheimskou policii server The Daily Mail.

Celkem pět členů KKK - čtyři muži a jedna žena - bylo zadrženo pro podezření z útoku smrtící zbraní. Čtyři z nich už jsou ale na svobodě, protože videonahrávka prokázala, že byli napadeni a pouze se bránili.

Foto: Eric Hood, ČTK/AP

Střet Ku-Klux-Klanu

V táboře protidemonstrantů policie zadržela sedm lidí včetně jedné ženy a obvinila je z těžkého a úmyslného ublížení na zdraví.

Trump podporu KKK odmítl

Nedávno podle agentury Reuters upoutalo americká média prohlášení bývalého šéfa Kukluxklanu Davida Dukeho, že podporuje Donalda Trumpa v jeho úsilí o republikánskou nominaci pro letošní prezidentské volby. Trump tuto podporu odmítl a v pátek nechal vyvést ze svého volebního shromáždění v Oklahomě muže, který měl na sobě tričko s nápisem „KKK podporuje Trumpa”.

Foto: Brian Levin, ČTK/AP

Slovní střety se zvrhly v souboj na nože.

Americká společnost Southern Poverty Law Center (SPLC) nedávno uvedla, že v loňském roce se v USA zvýšil počet rasistických a extremistických skupin, jejichž aktivitu podněcuje nenávistná rétorika ve společnosti a zvyšující se množství násilných incidentů. Rozkvět podle SPLC zaznamenává i Ku-klux-klan.

Reklama

Výběr článků

Načítám