Hlavní obsah

Trump získal podporu prvních poslanců

Washington

Donald Trump, kterému se nejvíce daří v primárkách, z nichž vzejde republikánský kandidát na prezidenta, získal první otevřenou podporu od poslanců amerického Kongresu. Nevyzpytatelného realitního magnáta v nynější kampani republikánští poslanci zatím přehlíželi, protože Trump okázale ignoruje stranické zvyklosti a dostává se do střetu s republikánským vedením.

Foto: Jim Young, Reuters

Donald Trump po vítězství v Nevadě

Článek

Trumpovu kampaň ve středu podpořili republikánští poslanci Sněmovny reprezentantů Duncan Hunter z Kalifornie a Chris Collins z New Yorku.

Podle Collinse Trump projevil „kuráž a sílu” pomoci americkým firmám v konkurenčním souboji s Čínou. Je podle něj schopen se postavit i hrozbám ze strany Islámského státu a Severní Koreje. Hunter označil Trumpa za silného vůdce.

Trump ve třech z prvních čtyř nominačních soubojů uspěl. V zatím posledním hlasování v Nevadě získal větší procento hlasů, než oba jeho hlavní pronásledovatelé Marco Rubio a Ted Cruz dohromady. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Favoritem je i ve volbách 1. března, kdy v rámci takzvaného superúterý odevzdají své hlasy republikánští voliči ve 12 amerických státech.

Reklama

Výběr článků

Načítám