Hlavní obsah

Střelec v Michiganu byl taxikář, mezi vraždami rozvážel zákazníky

– Washington • Aktualizováno

Policie stále pátrá po motivu muže, který v noci na neděli zabil šest lidí a dva vážně zranil v oblasti města Kalamazoo v americkém státě Michigan. Mezitím vyšlo najevo, že pětačtyřicetiletý otec dvou dětí Jason Dalton pracoval jako taxikář alternativní služby Uber. Podle CNN dokonce mezi vraždami nabíral zákazníky a vozil je po městě.

Foto: Kalamazoo County Sheriff's Office/Handout, Reuters

Jason Dalton

Článek

Dalton, který má v pondělí stanout před soudcem a vyslechnout si obvinění z vražd, podle všeho nemá žádný kriminální záznam.

Pro přesun mezi místy, kde v průběhu čtyř hodin střílel, použil automobil Chevrolet HHR SUV černé barvy. Televize CNN s odkazem na nejmenovaný zdroj z vyšetřování uvedla, že mezi vraždami nabíral zákazníky a údajně chtěl v rozvážení lidí pokračovat i po poslední střelbě.

Mluvčí společnosti Uber potvrdila, že pro firmu Dalton pracoval, odmítla však uvést, zda převážel klienty i v průběhu osudové sobotní noci. Uber zakazuje řidičům vozit v autech zbraně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie ohledává místa činu v michiganském Kalamazoo (video je bez zvuku)Video: Reuters

Motiv Daltonova jednání zatím není jasný. Zdá se ale, že si oběti vybíral zcela náhodně, protože dosud nebylo zjištěno žádné spojení mezi ním a lidmi, které zastřelil. Agentura AP citovala Daltonova známého, podle něhož je otcem dvou dětí, u něhož se nikdy neprojevovaly násilné sklony.

Dalton útočil na třech parkovištích – u restaurace Cracker Barrel, u prodejny automobilů a u obytného komplexu. Šest zabitých zemřelo na místě, dvě další oběti, včetně 14leté dívky, utrpěly zranění a jsou v kritickém stavu v nemocnici.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám