Hlavní obsah

Clintonová je nespokojená s kampaní. Změní volební štáb i strategii

Hillary Clintonová je nespokojená s prací svého volebního štábu a chce po primárkách v New Hampshire změnit jeho složení i strategii. Napsal to v pondělí na svém webu list Politico. Uchazečka o demokratickou nominaci do souboje o prezidentský úřad podle předpokladů v úterním hlasování v New Hampshire prohraje s protikandidátem Berniem Sandersem, celostátně nad ním ale v průzkumech vede.

Foto: Jim Bourg, Reuters

Hillary Clintonová

Článek

Clintonová svou volební taktiku koordinuje s manželem Billem, bývalým americkým prezidentem. S dosavadním průběhem kampaně jsou prý tak nespokojeni, že chystají změny.

Zdrtil je podle amerického listu hlavně výsledek nominačního souboje v Iowě, kde favorizovaná Clintonová porazila svého levicově orientovaného soupeře Sanderse jen velmi těsně. [celá zpráva]

Clintonovi chtěli původně volební strategii upravit až po primárkách v Jižní Karolíně a Nevadě, ale dosavadní průběh je přesvědčil, že zasáhnout je třeba ihned.

Politico s odvoláním na informované zdroje tvrdí, že spíš než vyhazov některých osob čeká volební tým doplnění o nové lidi. Zapotřebí je prý prozíravější strategie.

"Zatím žádná panika, ale je nutno upravit tyto problémy okamžitě," citoval list zdroje z volebního štábu.

Bývalá první dáma chybovala v tom, že neurčila ústřední osobu odpovědnou za hlavní linii volební kampaně a připustila překrývání pravomocí a chaotické rozhodování. Výsledkem jsou zmatená poselství voličům.

Nynější prezident Barack Obama ve svých dvou vydařených kampaních takovou chybu neudělal, a výsledkem byla soustředěně vedená kampaň utvářená s vědomím krátkodobých a dlouhodobých plánů, napsal list Politico.

Reklama

Výběr článků

Načítám