Hlavní obsah

Bývalého policistu odsoudili za znásilnění 18 žen na 263 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oklahoma
Aktualizováno

Soud v Oklahomě poslal na 263 let do vězení bývalého policistu Daniela Holtzclawa. Uznal ho vinným z nejméně 18 znásilnění a útoků na ženy. Trest navrhla porota, soudce se s ním ztotožnil, uvedla agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý policista Daniel Holtzclaw (vpravo) byl uznán vinným z 18 znásilnění a odsouzen na 263 let.

Článek

Holtzclaw útoky spáchal v letech 2013 až 2014, vybíral si ženy černé pleti, které žily v Oklahomě.

Třináct z obětí u soudu vypovědělo, že je jako policista zastavil, pak je obvinil z držení drog a přinutil je, aby mu byly po vůli. Nutil je k orálnímu sexu, některé znásilnil. Vybíral si jak mladé dívky, tak ženy, kterým bylo přes 50 let. Podle obžaloby se zaměřoval na ženy z nižších sociálních vrstev, které často měly zkušenost s drogami. Bylo prý u nich méně pravděpodobné, že by jim obvinění policisty někdo věřil.

Jedné z oběti bylo v době útoku 17 let. „Pokaždé, když vidím policistu, nevím, jak se chovat,” řekla tato dívka soudu. Muž ji znásilnil v domě jejích rodičů.

Obhájce Holtzclawa hájil tím, že mnohé ženy byly opravdu uživatelky drog. Na policii po útoku nešly. Že byly znásilněny, sdělily až poté, kdy je sama policie kontaktovala, zda se jim něco takového nepřihodilo.

Muž během vyhlášení rozsudku plakal a posmrkával.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám