Hlavní obsah

Z Trumpova mítinku vyvedli muslimskou ženu, která mlčky protestovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z předvolebního mítinku republikánského uchazeče o nominaci na amerického prezidenta Donalda Trumpa byla vyvedena muslimská žena, která přišla vyjádřit nesouhlas s jeho názory. Předvolební shromáždění se konalo v pátek k v Rock Hillu v Jižní Karolíně a poznamenali jej i protesty dalších Trumpových odpůrců.

Foto: Reuters

Z předvolebního shromáždění Donalda Trumpa vyvádějí jeho odpůrce

Článek

Ochranka s policisty nejprve vyvedla vzpouzejícího muže. Žena uprostřed sedícího obecenstva v té chvíli povstala a na svém oděvu měla nápis "Salam (Mír s vámi), přicházím v míru", uvedla agentura AFP.

Následně i ji  vyvedl k východu policista, zatímco příznivci kandidáta mávali transparenty a někteří na ni křičeli.

Foto: Chris Keane, Reuters

Vyveden byl i hlasitě protestující muž.

Šestapadesátiletá Rose Hamidová, která se živí jako letuška a která se obléká do tradičního hidžábu (šátku zahalujícího vlasy a šíji), sdělila televizi CNN, že velmi rychle se atmosféra vyostřila, až byla děsivá. Na akci šla s přišitou žlutou hvězdou, na níž byl nápis: "Muslim".

Foto: Chris Keane, Reuters

Donal trum na mítinku v Rock Hillu

Na mítinky chodí i Trumpovi odpůrci

Trump vyvolal nedávno pozdvižení výzvou k dočasnému zákazu vstupu muslimů do USA, kterou reagoval na střelbu v kalifornském San Bernardinu na konci loňského roku. Manželé inspirovaní radikálním islámem tam postříleli 14 lidí.

Foto: Reuters

Z předvolebního shromáždění Donalda Trumpa vyvádějí jeho odpůrce

Trumpovy mítinky již pravidelně přerušují jednotlivci, kteří projevují hlasitý odpor k podnikateli, jenž svou kampaň provází sérií kontroverzních výroků. Zatím se mu jeho taktika vyplácí, protože je hlavním favoritem na republikánskou nominaci pro listopadové volby hlavy státu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám