Hlavní obsah

Velká voda na americkém Středozápadě stále stoupá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

St. Louis

Povodně na americkém Středozápadě nadále ohrožují další místa a hladiny vodních toků tam nadále stoupají. Extrémní počasí ve 13 federálních státech si za poslední týden vyžádalo pět desítek lidských životů. Uvedly to agentura Reuters a televize CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Povodně postihly část USA (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

Povodně si vynutily evakuaci stovek obyvatel a ohrožují více než 12 miliónů lidí. Velká voda zaplavila množství domů i silnic včetně dálnice č. 44 vedoucí ze západního Texasu do St. Louis.

Foto: John Badman/The Telegraph , ČTK/AP

Ochrana před povodní v Altonu ve státě Illinois

Varování před dalšími záplavami platí pro východní Oklahomu, jihovýchodní Kansas, jižní Missouri, střední část Illinois a části Arkansasu, Kentucky, Tennessee a Floridy.

Foto: ČTK/AP

Povodně v Missouri

Očekává se, že Mississippi by mohla vystoupat do rekordní výše. V oblasti Valley Park v Missouri bylo vystěhováno z domova zhruba 300 lidí, protože hrozí protrhnutí hráze na řece Meramec.

Foto: ČTK/AP

Vysoká hladina řeky Mississippi v třímiliónovém St. Louis

Podle CNN si extrémní počasí provázené bouřemi a tornády za týden vyžádalo úmrtí 49 lidí. Meteorologové během týdne zaznamenali výskyt sedmi desítek tornád.

Foto: J.B. Forbes/St. Louis Post-Dispatch, ČTK/AP

Zaplavená dálnice 44

Zatímco jih a střed USA bojuje s povodněmi, na severovýchodě je očekáván příval sněhu. Ve státě Maine by ho mohlo napadnout až 35 centimetrů. Mrazy by pak mohly udeřit i v místech postižených záplavami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám