Hlavní obsah

Los Angeles kvůli bombové hrozbě zavřelo tisíc škol, byla ale nejspíš falešná

Los Angeles
Aktualizováno

Losangeleské úřady v úterý nařídily uzavřít všechny veřejné školy v metropolitní oblasti. Důvodem byla anonymní výhrůžka, že se v jedné z nich nachází bomba. Kromě Los Angeles registrovaly hrozbu bombovým útokem i školy v New Yorku. Policie ji ale vyhodnotila jako nedůvěryhodnou a školy tam zůstaly otevřeny. Podle Reuters šlo však v Los Angeles nejspíše o falešný poplach.

Foto: Profimedia.cz

Policie v Los Angeles hlídá školy po oznámení hrozby výbuchu bomby.

Článek

„Brzy ráno jsme obdrželi varování v elektronické formě, které se týkalo nebezpečí hrozícího našim školám. Rozhodli jsme se proto pro dnešek uzavřít všechny školy, abychom si byli naprosto jistí, že jsou všechny kampusy bezpečné,“ řekl novinářům jeden z losangeleských policejních šéfů Steven Zipperman.

Deník The Los Angeles Times s odkazem na policejní zdroje informoval, že e-mail, v němž se kromě bombového nebezpečí psalo o samopalech a pistolích, přišel z IP adresy registrované v německém Frankfurtu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Může jít ale o kybernetický trik a autor anonymní výhrůžky může být mnohem blíž, možná přímo ve městě, poznamenává deník.

Nic podezřelého zatím nalezeno nebylo, policie ale riziko nechce podcenit. Agentura Reuters nicméně s odkazem na nejmenovaný zdroj z federálních úřadů uvedla, že poplach byl s největší pravděpodobností falešný.

"Potřebujeme spolupráci celého Los Angeles. Potřebujeme, aby rodiny a sousedé spolupracovali s našimi školami a zaměstnanci, abychom si byli jisti, že jsou školy bezpečné," dodal.

Policie všechny areály prohledávala. Zhruba tisícovku škol v širší oblasti druhého největšího amerického města navštěvuje přes půl miliónu studentů.

Všichni studenti i učitelé byli vyzváni, aby se nezdržovali poblíž školních kampusů.

Foto: Jonathan Alcorn, Reuters

Uzavřená škola Venice High School

Podle deníku The Los Angeles Times obdržel varování jeden z městských radních. BBC s odkazem na mluvčího losangeleského školského okrsku dodala, že se varování stahuje i na podezřelé batohy a balíčky.

Bombová hrozba přišla dva týdny po masakru v kalifornském San Bernardinu, kde manželský pár islámských fanatiků postřílel 14 lidí. [celá zpráva]

Školní autobusy se musely vrátit

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám