Hlavní obsah

Sériový vrah připravil o život 16 žen, lákal je na drogy

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolumbijec Fredy Armando Valencia, čtyřiatřicetiletý muž přezdívaný monstrum z Montserratu, byl tento týden zatčen a obviněn z několika vražd žen. Policie ho zatkla v Bogotě poté, co u něj byl nalezen pytel s lidskými ostatky. Na svědomí by měl mít až 16 vražd.

Foto: Novinky/Reuters

Údajný sériový vrah se přiznal k vraždě 16 žen

Článek

Kolumbijský sériový vrah své oběti lákal na drogy. Když se ženy nechaly přemluvit a šly s ním, na příhodném místě je uškrtil a souložil s jejich mrtvým tělem. Poté těla rozřezal a ostatky pohřbíval poblíž jednoho z nejrušnějších turistických center v zemi.

Valencia nejdříve jakoukoli vinu popíral, později se přiznal k sedmi vraždám. Po objevení ostatků poblíž turisty hojně navštěvovaného poutního místa Montserrate, kde byla objevena těla nejméně osmi lidí, zvýšil počet svých obětí na šestnáct.

Chemik a drogy

Valencia dříve studoval chemii na univerzitě, v posledních letech žil ale v chatrči ze dřeva nedaleko turistického místa, místní jeho příbytek označovali za drogové doupě.

Policii na nepříjemného obyvatele upozornili občané. Při kontrole našli policisté zmíněný pytel s lidskými ostatky a Valenciu zatkli, cituje Dailymail.

Podle údajů z vyšetřování si muž vyhlížel své oběti ve věku 18 až 22 let nedaleko hlavního města Bogoty, které je nechvalně známé právě kvůli obchodu s drogami.

Ženám sliboval drogy, pokud s ním budou mít sex. Když odmítly, uškrtil je. Chvíli po zatčení odmítal jakoukoli vraždu. Tvrdil, že se jednalo o sebeobranu.

Foto: Profimedia.cz

Poutní místo Montserrate v Bogotě

„Chtěl jsem jim dát jen možnost se vykoupat, změnit se, aby měly větší možnost získat nějaké peníze. Na oplátku jsem chtěl, aby mě taky trochu potěšily,” popsal vlastní verzi Valencia.

Turisticky známé poutní místo Montserrate navštíví ročně tisíce turistů, na vrchol hory je vozí lanovka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám