Hlavní obsah

Policista omráčil radního taserem za to, že s přáteli tančil před domem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Policie na předměstí amerického Houstonu musí vysvětlovat další podivný zákrok jednoho ze svých strážníků. Zatímco v červenci v tamní cele za dosud nevyjasněných okolností zemřela osmadvacetiletá Sandra Blandová, nyní musí policisté vysvětlovat, proč zatkli člena městské rady před jeho vlastním domem, a ještě ho přitom omráčili elektrickým paralyzérem.

Policisté v Texasu použili taser na neozbrojeného místního zastupiteleVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Nově zvolený radní Jonathan Miller tvrdí, že se provinil pouze tím, že před svým domem na předměstí Prairie View spolu se svými přáteli stepoval. Kolemjedoucímu strážníkovi ale skupina přišla podezřelá.

Miller se podle agentury Reuters policistovi „představil jako zvolený zastupitel a majitel přilehlého domu”. Nechtěl, aby na něj policista sahal. Strážník nicméně pokračoval ve výslechu, a když si komunální politik klekl na kolena, před nasazením pout ho omráčil elektrickým paralyzérem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Případ vyšetříme, slibuje policie

Policie ve Prairie View se k případu zatím nechce vyjadřovat, uvedla pouze, že případ prošetřuje.

Strážci zákona připustili také to, že jeden ze zasahujících policistů byl i u zatčení výše zmíněné a do té doby bezúhonné Sandry Blandové. Ta přitom skončila v poutech jen proto, že při odbočování nepoužila blinkr a při následné dopravní kontrole odmítla na výzvu policistů vystoupit z auta.

O tři dny později byla osmadvacetiletá Afroameričanka v cele nalezena oběšená. Zda šlo o sebevraždu, v současnosti vyšetřuje FBI.

Policie zveřejnila videozáznam ze zadržení BlandovéVideo: Novinky/Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám