Hlavní obsah

Trump chodí ozbrojen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký miliardář Donald Trump, který má zatím největší podporu republikánských voličů, připustil, že občas nosí zbraň na svou obranu. Prozradil to jen pár dní poté, co po třech střelbách na školách zahynulo 11 lidí.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Donald Trump

Článek

Na dotaz, proč před lety tajně získal povolení nosit zbraň, americký miliardář v rozhovoru pro televizi CBS News odpověděl: „Protože jsem se chtěl chránit.” Když se ho moderátor zeptal, zda nosí zbraň, odvětil: „Někdy.”

„Cítím se mnohem lépe ozbrojen,” dodal

K poslednímu útoku ve škole v Oregonu, kde 1. října zahynulo při střelbě na vyšší odborné škole v Roseburgu devět osob, Trump podotkl: „Kdyby měl někdo v místnosti zbraň, dopadlo by to lépe.” Šestadvacetiletý útočník Chris Harper-Mercer vraždil ve školní třídě.

Ukončil by podnikání

Trump se také vyjádřil ke svému podnikání v realitách. Uvedl, že v případě zvolení by ho převedl na děti, které už nyní působí ve funkcích výkonných ředitelů. Dodal, že se už nyní stahuje z byznysu.

Trump podle aktuálních průzkumů vede pořadí 15 republikánských kandidátů přibližně o deset procentních bodů před nejbližšími soupeři. Realitní magnát s nejhlasitější kampaní mezi všemi republikány si za své mnohdy velmi ostré výroky získal řadu kritiků v táborech republikánů i demokratů.

Reklama

Výběr článků

Načítám