Hlavní obsah

Rvačka studentů na arizonské univerzitě skončila střelbou: jeden mrtvý a tři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Jednoho mrtvého a tři zraněné si v noci na pátek vyžádal útok střelnou zbraní, který následoval po roztržce dvou skupin studentů v areálu Arizonské univerzity na jihozápadě Spojených států. Podle policie střílel osmnáctiletý student Steven Jones.

Foto: Felicia Fonseca, ČTK/AP

Místo činu

Článek

Pachatele zadržela policie, informovali na Twitteru zástupci školy. Podle informací televize ABC News mladík ve vazbě spolupracuje s vyšetřovateli.

Myslela jsem, že je ohňostroj, líčí studentka

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jedna ze studentek řekla agentuře AP, že si zprvu myslela, že v kampusu někdo odpálil rachejtle. “Učila jsem se zrovna na zkoušku, vyhlédla jsem z okna a viděla utíkat dva lidi, v té chvíli jsem si uvědomila, že neslyším ohňostroj, ale střelbu,“ řekla agentuře AP Maria Gonzalezová.

“Jak se tu teď mám cítit bezpečně?” dodala. Univerzita nicméně na svých stránkách informovala studenty i vyučující, že bude výuka v pátek probíhat podle rozvrhu.

Incident v Mountain View Hall se stal pouhý týden po několikanásobné vraždě na jiné americké vysoké škole, kde útočník pozabíjel devět lidí. [celá zpráva]

Univerzita  během noci studenty prostřednictvím Twitteru nejprve nabádala, aby neopouštěli své pokoje. Už v časných ranních hodinách pak vyslala zprávu: "Potvrzené informace: čtyři oběti – jeden mrtvý, tři zranění. Střelec je ve vazbě. Situace se stabilizovala. Kampus už není uzavřen."

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám