Hlavní obsah

Sesuv půdy v Guatemale už má 191 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Guatemala

Sesuv půdy na guatemalskou obec Santa Catarina Pinula z minulého týdne si vyžádal už 191 obětí na životech. Dalších 150 lidí se stále pohřešuje. O nové bilanci zveřejněné místními úřady dnes informovala agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry masivního sesuvu půdy v GuatemaleVideo: facebooková stránka Sebastiana Siery, Reuters

 
Článek

"Poslední bilance obětí je 191 těl nalezených bez známky života," uvedl velitel záchranných prací Julio Sánchez. Naposledy guatemalské úřady hovořily o 171 mrtvých.

Vyprošťovací práce nadále pokračují, i když úřady nepředpokládají, že by ještě nalezly někoho živého. Podle agentury AFP musí záchranáři nosit na obličejích masky kvůli silnému zápachu rozkládajících se těl.

V noci ze čtvrtka na pátek se nedaleko hlavního města Guatemaly utrhl následkem vydatných dešťů svah, který zavalil více než sto domů místních obyvatel.

Ve středu guatemalské úřady vyhlásily celou oblast v okolí sesuvu za neobyvatelnou. Bez střechy nad hlavou se tak rázem ocitli i lidé, kteří při tragédii o své domy nepřišli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám