Hlavní obsah

Sesuvy půdy v Guatemale mají již 87 obětí, desítky lidí se stále pohřešují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sesuvy půdy, k nimž došlo po silných deštích v Guatemale, si vyžádaly nejméně 87 obětí. Šest desítek osob bylo zraněno a kolem 300 lidí se stále pohřešuje. Naděje na jejich přežití je s postupujícím časem velmi malá, uvedla v neděli agentura Reuters odvolávající se na guatemalské úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sesuvy půdy v GuatemaleVideo: Reuters

 
Článek

Úřady již dříve uvedly, že počet obětí na životech se bude nejspíš zvyšovat, protože stovky lidí jsou nezvěstné a zřejmě je pohřbily nánosy bahna a trosek. S postupujícím časem naděje na jejich záchranu klesá.

Foto: Luis Soto, ČTK/AP

Podle mluvčího úřadu pro katastrofy CONRED Davida de Leona se do pátrání po případných přeživších zapojilo na 1800 vojáků, hasičů i místních obyvatel. Některé domy prý leží pod závalem, který dosahuje až patnácti metrů.

Foto: Luis Soto, ČTK/AP

Záchranáři pomáhají ženě, která při sesuvu půdy přišla o členy své rodiny.

Silné deště strhly ve čtvrtek v noci místního času balvany a bláto na desítky domů v obci Santa Catarina Pinula nedaleko hlavního města.

Foto: Stringer, Reuters

Záchranáři na místě sesuvu

Neštěstí je jedním z nejhorších sesuvů půdy, které za poslední dobu postihly chudou středoamerickou zemi, napsala agentura Reuters.

Foto: Stringer, Reuters

Záchranáři na místě sesuvu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám