Hlavní obsah

V USA policie obvinila šestnáctiletého kluka z trojnásobné vraždy

– Kalifornie

Kalifornská policie obvinila šestnáctiletého chlapce z vraždy jeho otce, snoubenky a jejich osmiletého syna, jejichž spálená těla byla objevena v chatě v severní Kalifornii. O případu informovala v pátek agentura AP.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

Jak uvedl šerif John D’Agostini na tiskové konferenci, Nolan Buchanan byl zatčen ve čtvrtek na střední škole v městečku Benicia poblíž San Francisca, kde studoval. Podle státního zástupce Verna Piersona byl Buchanan obviněn jako dospělý z trojnásobné vraždy.

Těla byla objevena po požáru rodinné chaty v Greenwoodu, asi 80 kilometrů severovýchodně od Sacramenta. Policie identifikovala ostatky osmatřicetiletého Adama Buchanana, jeho o rok mladší snoubenky Molly MacAfee a jejich syna Gavina.

Podle D’Agostiniho Buchanan vyšetřovatelům sdělil, že jeli na chatu na výlet, kam on odmítl jet.

Poté, co vyšetřovatelé pojali k požáru podezření, prohledali kancelář i dům Adama Buchanana v Benicii (asi 160 kilometrů od chaty) a zajistili počítače a Buchananův pickup. Mezi důkazy, které vedly k zatčení Nolana Buchanana, byla peněženka jeho otce, kabelka jeho snoubenky, pistole a náboje. Buchanan by měl před soudem stanout příští týden.

Podle D’Agostiniho se nejedná o první takto strašlivý případ v jeho většinou venkovském okrese, ale i tak je spíše ojedinělý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám