Hlavní obsah

Profesora Mississippské univerzity zřejmě zavraždil jeho kolega

Jackson
Aktualizováno

Kolega z pedagogického sboru je podle policie podezřelý, že v pondělí zastřelil profesora Mississippské státní univerzity. Univerzitní kampus stále zůstává uzavřený, střelec jej však podle policie zřejmě již opustil. Podle prohlášení univerzity nebyl do střelby zapleten žádný student, motiv činu vyšetřovatelé prozatím neznají, uvedla agentura Reuters.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obětí je profesor historie Ethan Schmidt, který byl zastřelen ve své kanceláři. Podle jednoho z kolegů, profesora angličtiny Dona Allana Mitchella, to byl "gentleman každým coulem" a velmi přátelský člověk.

Po střelci pátrají desítky policistů, do akce se zapojil i vrtulník. Policie na tiskové konferenci uvedla, že v souvislosti se Schmidtovou smrtí pátrá po jeho kolegovi, pětačtyřicetiletém učiteli geografie Shannonu Lambovi. Ten je podle místní televize KLTV podezřelý i z druhé pondělní vraždy, k níž došlo v nedalekém městě Gautier. Obětí byla v tomto případě žena, jejíž identitu policie dosud nezveřejnila.

Na Mississippskou státní univerzitu chodí okolo 4000 studentů. Kampus leží ve městě Cleveland, 193 kilometrů severozápadně od města Jackson ve státě Mississippi. Stovky studentů zůstávají během uzavírky kampusu zamčeny v posluchárnách. "Nepřibližujte se k oknům," varovala univerzita na svém twitterovém účtu.

Někteří z členů pedagogického sboru si v médiích postěžovali na špatnou informovanost o aktuální situaci. "Je to frustrující, protože nemáme žádné průběžně aktualizované informace z řídícího centra kampusu. Všechno, co se dozvídáme, jsou pouze nepotvrzené informace z druhé ruky," řekl telefonicky listu USA Today profesor angličtiny Bill Hays. Veškeré novinky si studenti i pedagogové sdělují prostřednictvím sociálních sítí a textových zpráv.

Reklama

Výběr článků

Načítám