Hlavní obsah

Mladá Američanka za rok zardousila tři své syny, aby k sobě připoutala manžela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Columbus

Policie v americkém státě Ohio obvinila třiadvacetiletou ženu z vražd tří synů spáchaných v posledním roce. Brittany Pilkingtonová měla vraždit proto, aby k sobě více připoutala svého muže.

Foto: Logan County Sheriff's Office/Handout , Reuters

Brittany Renee Pilkingtonová

Článek

„Přiznala se, že svým třem dětem držela přes obličeje deku, dokud nevydechly naposledy,“ oznámil ve středu státní žalobce William Goslee.

Vraždy se udály postupně v průběhu 13 měsíců. Naposledy matka připravila o život tříměsíčního Noaha. Stalo se to v úterý necelý týden poté, co dítě do rodiny vrátil soud, když sociálka ukončila šetření v rodině kvůli předchozím podezřelým úmrtím čtyřletého Gavina, který zemřel v dubnu, a tříměsíčního Nialla, jehož matka zardousila loni v létě.

Podle agentury AP žila matka v izolaci po boku autoritativního manžela, jenž je o 20 let starší a kdysi býval přítelem její matky. Pilkingtonová, se kterou se oženil před pěti lety, vraždila syny, aby pro sebe a tříletou dceru získala více mužovy pozornosti a sympatií. „To je fakt,“ potvrdil žalobce Goslee.

Mladá matka byla obviněna z trojnásobné vraždy. Jejího manžela policie z ničeho nepodezírá.

Dělaly jsme, co jsme mohly, hájí se úřednice

Úřady se brání nařčení, že alespoň poslednímu úmrtí dítěte nezbránily. „Jak můžete prokázat, že vaše podezření je oprávněné, když chybí důkaz,“ řekla AP s pláčem pracovnice soudu Natasha Wagnerová. Dodala, že se cítí strašně, i když dělala, co mohla. „Tvrdě jsem za to dítě bojovala,“ uvedla.

Také ředitelka úřadu sociální péče okresu Logan tvrdí, že její podřízení nic nezanedbali. „Vnitřní přesvědčení, že je něco špatně, bohužel není důkaz,“ prohlásila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám