Hlavní obsah

Rozhlasového moderátora zastřelili přímo při vysílání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojice útočníků zastřelila brazilského rozhlasového moderátora Gleydsona Carvalha přímo při jeho živém vysílání. Podle místních médií zaplatil životem za protikorupční kampaň, kterou vedl na rádiu Liberdade FM.

Foto: Profimedia.cz

Brazilská policie. Ilustrační snímek

Článek

Dva ozbrojení muži pronikli do rádia ve městě Camocin na severovýchodě Brazílie v době oběda, kdy Carvalho moderoval svůj pořad. Podařilo se jim přemoct recepční a zvukař, který měl na starosti vysílání, se ukryl pod stolem, vylíčil situaci britský deník The Telegraph.

Pak útočníci na Carvalha ve studiu třikrát vystřelili. Jednou ho trefili do hlavy a dvakrát do prsou. Zemřel cestou do nemocnice.

Vrazi z místa odjeli na motorce a zmizeli do řídce obydlené oblasti mimo město.

„Přišli do rádia a tvrdili, že musejí udělat prohlášení,“ řekl za vyšetřovatele místní policejní šéf Herbert Silva.

Policisté na místě získali otisky prstů pachatelů, znají jejich totožnost a jejich vypátrání je prý jen otázkou času.

„Najdeme je brzy, protože nemají vodu, peníze, jídlo a jsou v regionu, kde hodně svítí slunce a je to téměř poušť,“ dodal Silva.

Gleydson Carvalho tvrdě kritizoval brazilskou vládu za korupci. Podle jednoho ze svých přátel dostával často výhrůžky, ale nedbal na ně.

Reklama

Výběr článků

Načítám