Hlavní obsah

V Detroitu obvinili 11letého chlapce, který otcovou puškou zastřelil mladšího bratra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detroit

Americká policie obvinila teprve jedenáctiletého chlapce z Detroitu ze zabití, informovaly ve středu tamní sdělovací prostředky. Hoch si hrál s otcovou puškou a nešťastně zastřelil svého tříletého bratra.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nevzpomínám si, kdy jsme obvinili někoho tak mladého kvůli tomu, že někoho připravil o život. Je to velmi nešťastné a tragické, že to fakta v tomto případě vyžadovala,“ uvedla okresní žalobkyně Kym Worthyová.

Minimální věk pro trestní odpovědnost je v Michiganu 14 let, ve zvlášť závažných případech však může soud tuto hranici snížit.

Událost se stala v pondělí. Starší chlapec střelil mladšího bratra do obličeje. Tříletý hoch zemřel při příjezdu do nemocnice.

Server Detroit News s odkazem na žalobkyni Worthyovou uvedl, že starší syn přišel do otcova domu ve východní části města na návštěvu. Pušku objevil ve skříni v otcově ložnici. Vyhodil ji oknem ven, kde ji posléze sebral a usedl s ní do auta u domu, kam za ním přiběhl jeho mladší bratr. Chvíli nato padl výstřel.

Obviněný hoch je zadržován v zařízení pro mladistvé. Úřady další podrobnosti včetně jeho jména nezveřejnily.

Reklama

Výběr článků

Načítám