Hlavní obsah

Pět Mexičanů dostalo za vraždy jedenácti žen celkem 697 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de Mexico

O rozsudku nad pěti muži za vraždu jedenácti žen informovala agentura AP v úterý v noci. Trest pro pět vrahů v celkové délce 697 let je dosud nejvyšší, jaký v Mexiku padl za vraždu žen, uvedl státní zástupce mexického státu Chihuahua.

Foto: Reuters

Místo činu (ilustrační fotografie)

Článek

Kromě trestu vězení musí pětice odsouzených Mexičanů zaplatit pozůstalým obětí také odškodné v celkové výši devět miliónů mexických pesos (asi 13,5 miliónu Kč).

Úřad státního zástupce objasnil, co pachatelé dělali: „Pod falešnou záminkou rekrutovali mladé ženy, které byly následně nuceny k prostituci či distribuci drog.“ Když už pro ně nebyly ženy „užitečné“, zavraždili je. Těla jedenácti obětí se našla v roce 2012.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mexická nevládní organizace, která monitoruje vraždy žen v zemi, odhaduje, že jen mezi lety 2012 a 2013 bylo v Mexiku zavražděno přinejmenším 3892 žen.

Ve státě Chihuahua evidovala policie v roce 2008 v průměru jednu pohřešovanou ženu denně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám