Hlavní obsah

Na Aljašce havaroval letoun, devět mrtvých

Anchorage
Aktualizováno

Turbovrtulový jednomotorový plovákový letoun DeHavilland Canada DHC-3 Otter s osmi turisty na palubě a pilotem se ve čtvrtek zřítil při vyhlídkovém letu nad Aljaškou. Podle agentury Reuters to sdělila společnost provozující výletní lety. Všichni zahynuli, potvrdila v pátek aljašská státní policie.

Foto: Profimedia.cz

DeHavilland Canada DHC-3 Otter na ilustrační fotografii

Článek

Stroj se zřítil ve čtvrtek odpoledne místního času. Pobřežní stráž o jeho zmizení přijala hlášení v 14.06 místního času. Pilot pátracího vrtulníku spatřil vrak na úpatí žulové skály tyčící se do výše několika set metrů nad jezero Ella asi 30 kilometrů severovýchodně od města Ketchikan asi 1300 km jihozápadně od Anchorage.

Záchranáři se na obtížně dostupné místo dostali až čtyři hodiny po nehodě a zjistili, že osm turistů i pilot jsou mrtví.

Příčina nehody zatím není známa. Ve čtvrtek bylo v oblasti zataženo, vítr měl rychlost 16 až 30 km/h, v nárazech až padesát, uvedla televize NBC s odvoláním na vyšetřovatele.

Cestující si zakoupili vyhlídkový let po oblasti aljašských fjordů v rámci své cesty lodí po Aljašce, která začala v Seattlu v sobotu. Letadlo patřilo společnosti Promech Air z Ketchikanu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám