Hlavní obsah

Policie zneškodnila muže, který střílel na její sídlo v Dallasu

Dallas
Aktualizováno

Útočník, který v sobotu ráno střílel v americkém Dallasu na policisty u jejich sídla, byl zneškodněn. Nikdo další nebyl zraněn. Policisté posléze před budovou nalezli tašky, v nichž byly výbušniny. Jedna z nich explodovala ve chvíli, kdy se s ní robot snažil pohnout. Policie následně oznámila, že se nejednalo o teroristický čin.

BEZ KOMENTÁŘE: Amatérské záběry přestřelky policie a neznámých útočníků v Dallasu

 
Článek

"V tuto chvíli nevíme o žádném vztahu mezi terorismem a tímto člověkem," řekl na tiskové konferenci velitel místní policie David Brown. Podotkl, že jeho lidé při vyšetřování úzce spolupracují s federální policií FBI.

Podezřelý po střelbě v centru města ujížděl z místa činu dodávkou. Při útěku naboural jeden policejní vůz a skončil na parkovišti jedné restaurace na předměstí, kde vypukla další přestřelka. Zasahujícím příslušníkům bezpečnostních sil se představil jako James Boulware. Řekl, že má v dodávce výbušniny. Útok jim podle Browna zdůvodnil tím, že policie zatkla jeho syna a označila ho za teroristu.

Muž začal střílet půl hodiny po půlnoci místního času. Policie posléze nalezla v okolí stanice několik výbušnin. Jedna byla pod policejním autem, další v odpadkovém koši.

„Slyšet jsem nejméně 200 ran,” popsal BBC jeden ze svědků, který bydlí poblíž stanice. Střelba ho prý probudila. Kulky rozbíjely okna policejní budovy, policie palbu opětovala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dallaská policie na místě činuVideo: Reuters

Původní informaci o čtyřech útočnících policisté označili za omyl svědků. "Myslíme si, že podezřelý střílel na policejní sídlo z několika různých míst a svědci mohli vidět stejného podezřelého z různých úhlů," dodal policejní šéf.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám