Hlavní obsah

Ve Washingtonu krátce evakuovali Bílý dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americká tajná služba v úterý kvůli neupřesněné hrozbě evakuovala Bílý dům. Stalo se to během tiskové konference Joshe Earnesta, mluvčího amerického prezidenta Baracka Obamy. Reportéři byli odvedeni do staré budovy výkonného úřadu, uvedl list USA Today.

Foto: Larry Downing, Reuters

Bezpečnostní opatření u Bílého domu přitvrdila.

Článek

Earnest byl zrovna v polovině diskuse o kybernetické bezpečnosti, když briefing přerušil příslušník Tajné služby USA, která má na starosti ochranu prezidenta a nejvyšších ústavních činitelů, slovy: „Veškerý tisk prosím půjde se mnou.“

Žádné nebezpečné zařízení se nenašlo.

Krátce předtím policie Kapitolu evakuovala budovu senátu kvůli telefonní výhružce pumovým útokem. Agenti zakryli kamery a do budovy přivedli psy určené k odhalování výbušnin.

Obklíčen byl rovně Lafayettův park severně od Bílého domu. Náhlé uzavírky jsou nyní běžnější, tajná služba se snaží reagovat na vetřelce, jako byl muž, který pronikl do areálu v malém vírníku a na incidenty s drony.

Reklama

Výběr článků

Načítám