Hlavní obsah

Z americké věznice utekli dva vrazi

New York

Ve Spojených státech pátrají po dvou odsouzených vrazích, kteří utekli z věznice Clinton v Dannemoře ve státě New York u kanadských hranic. Podařilo se jim utéci tunelem, který prokopali, řekl v sobotu newyorský guvernér Andrew Cuomo. Pátrá po nich 200 mužů s policejními psy a využívají prostředky vzdušného průzkumu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE:Cesta kterou unikly američtí vězniVideo: Reuters

 
Článek

“Byl to komplikovaný tajný plán,“ uvedl Cuomo podle listu USA Today. Dodal, že oba uprchlí vězni, 48letý Richard Matt a 34letý David Sweat jsou „dvě nebezpečná individua“.

Sweat byl odsouzen na doživotí bez možnosti předčasného propuštění za vraždu zástupce šerifa při loupeži v roce 2002. Matt má doživotní trest za vraždu podnikatele v roce 1997, kterého nejprve unesl a pak okradl. Jeho tělo po vraždě rozporcoval.

Foto: Reuters

Vrazi Richard Matt a David Sweat

Dvojici se podařilo utéci v noci z pátku na sobotu. Přítomni byli ještě při pátečním večerním nástupu, ale při kontrole lůžek v sobotu v 5.30 ráno, se zjistilo, že zmizeli.

„Prohledání odhalilo, že v zadní stěně cely byla díra, kterou utekli,” uvedl Anthony Annuci z newyorské vězeňské správy a dodal: „Přešli po můstku ve výši šestého patra. Odhadujeme, že slezli dolů a měli elektrické nářadí. Byli schopni se ven dostat z vězení přes tunely.“

Podle úřadů vyvolal případ mnoho otázek, zejména, jak se dostali vězni k nářadí.

Reklama

Výběr článků

Načítám