Hlavní obsah

Výletní loď najela u Bermud na mělčinu

New York
Aktualizováno

Výletní loď společnosti Norwegian Cruise Line uvízla na mělčině u útesu nedaleko Bermud. Po šesti a půl hodinách byla uvolněna. Cestující i posádka jsou podle lodní společnosti v pořádku, v bezpečí a nikdo nebyl zraněn, napsala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Norská výletní loď uvízla na mělčině na BermudáchVideo: Reuters

 
Článek

Loď Norwegian Dawn se vrací do Bostonu. Na palubě je podle informací Norwegian zhruba 2500 cestujících a více než 1000 členů posádky.

Společnost uvedla, že loď opouštěla King's Wharf na Bermudách, když kolem 17:00 místního času dočasně vypadl proud a loď narazila na mělčinu. Podle Norwegian dočasně selhal řídicí systém, což vychýlilo loď mírně z jejího kurzu.

Foto: Akil Simmons, ČTK/AP

Loď Norwegian Dawn na mělčině u útesu nedaleko Bermud

Malé čluny a vlečné čluny kroužily kolem lodi několik hodin, než jim příliv pomohl dostat loď z útesu zpět do hlubších vod, kde loď zakotvila a zůstane tam přes noc. Tým odborníků překontroluje loď, než se vydá znovu na svoji plavbu do Bostonu. Na lodi by mělo vše fungovat.

Foto: Gary Cameron, Reuters

Loď Norwegian Dawn

Fotografie, kterou na Twitteru zveřejnila jedna z cestujících, ukazuje, jak se lidé dívají přes zábradlí do jasného modrého moře na něco, co vypadá jako korály. Dále pak malý člun, který zřejmě kontroluje škody, a remorkér, který se k lodi blíží.

"Loď se otřásla a pak velmi rychle zastavila," napsala na Twitteru Rachel Hansenová. "Kapitán řekl, že chvíli budeme stát."

Reklama

Výběr článků

Načítám