Hlavní obsah

Do boje o post prezidenta USA vyrazil i dětský neurochirurg Carson

Washington

Američtí republikáni mají dalšího uchazeče o post prezidenta Spojených států ve volbách v příštím roce. V rozhovoru pro floridskou televizní stanici WPEC svou kandidaturu potvrdil 63letý černošský lékař Ben Carson, o jehož vstupu do stranických primárek se už dříve spekulovalo. Oficiálně by měl Carson svou kandidaturu ohlásit v pondělí v Detroitu, napsala agentura Reuters.

Foto: ČTK/AP

Ben Carson

Článek

Carson, známý dětský neurochirurg, který se proslavil operacemi siamských dvojčat a nyní už je v penzi, se těší podpoře radikálního konzervativního hnutí Tea party. Mezi republikánskými uchazeči o křeslo budoucího šéfa Bílého domu je prvním černochem.

V republikánském táboře se zřejmě o nominaci do prezidentských voleb v roce 2016 svede tuhý boj. Kandidaturu dosud oznámili senátoři Rand Paul, Ted Cruz a Marco Rubio. Čeká se, že kandidaturu brzy ohlásí například i bývalý floridský guvernér Jeb Bush či guvernér Wisconsinu Scott Walker.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mezi demokraty je situace přehlednější, protože favoritkou na volební kandidaturu je zatím bývalá první dáma a exministryně zahraničí USA Hillary Clintonová.

Související téma

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Mount Rushmore s vytesanými potréty amerických prezidentů

Reklama

Související články

Clintonová chce kandidovat na prezidentku USA

Bývalá americká první dáma a exministryně zahraničí Hillary Clintonová chce kandidovat v prezidentských volbách na podzim 2016. Oznámila to ve videu, které...

Výběr článků

Načítám