Hlavní obsah

Policisty, obviněné za smrt Freddieho Graye, propustili na kauci

Marylandský soud propustil šestici policistů, kteří jsou podle prokurátorky přímo odpovědní za smrt černošského mladíka Freddieho Graye, na kauci 250 tisíc až 350 tisíc dolarů (8,6 miliónu korun). Policisté byli v pátek obviněni ze zabití a vraždy.

Foto: Jim Bourg, Reuters

Násilné protesty v Baltimore vedly k vyhlášení výjimečného stavu.

Článek

Tři z policistů jsou černé pleti, tři jsou běloši, je mezi nimi jedna žena, uvedla americká média. Caeser Goodson Jr. (45) tehdy 12. dubna po zadržení Graye dodávku s ním řídil. Byl propuštěn na kauci 350 000 dolarů. Kauci ve stejné výši musel složit i Brian Rice (41), William Porter (25) a Alicia Whiteová (30). Zbylí dva policisté Edward Nero (29) a Garrett Miller (26) měli kauci o 100 000 dolarů nižší.

Ve městě úmrtí pětadvacetiletého Graye vyvolalo demonstrace proti přístupu policie k černošské menšině. Baltimorské sdružení policistů ale s obviněním nesouhlasí: šestice podle nich na Grayově smrti vinu nenese, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Protesty v Baltimoru pokračovaly navzdory zákazu vycházeníVideo: Reuters

Smrtelná zranění, které muž zřejmě utrpěl během jízdy v policejní dodávce, zavinili policisté podle státní zástupkyně Marilyn J. Mosbyové tím, že muže spoutali na rukou i na nohou a nezapnuli mu bezpečnostní pásy. Rovněž neudělali nic pro to, aby mu poskytli nezbytnou zdravotní pomoc, uvedla prokurátorka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám