Hlavní obsah

U budovy Kapitolu ve Washingtonu se střílelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

U budovy Kapitolu, sídla amerického Kongresu, spáchala v sobotu blíže neupřesněná osoba sebevraždu zastřelením. Z preventivních důvodů byla následně budova zákonodárného sboru uzavřena. Informovaly o tom světové agentury s odvoláním na místní policii.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Washingtonský Kapitol

Článek

Policisté zároveň prověřovali podezřelý balíček a kvůli tomu bylo uzavřeno i několik okolních ulic. Podle médií šlo o zavazadlo zanechané na místě člověkem, který sebevraždu spáchal.

 "V tuto chvíli nemáme žádné náznaky toho, že by mělo jít o terorismus," citovala televizní stanice NBC News nejmenovaného amerického představitele. "Policie uzavřela budovu Kapitolu a návštěvnického centra kvůli potenciální bezpečnostní hrozbě," uvedla policejní mluvčí Kimberly Schneiderová.

"Nikdo nebude moci do budovy vstoupit ani z ní odejít," dodala. Později doplnila, že oběť střelbou zasáhla sama sebe. Neuvedla ale již, zda šlo o muže či ženu. Rovněž nebylo jasné, jestli dotyčný střelbu nepřežil či zda byl jen zraněný.

K incidentu došlo o víkendu a navíc Kongres tento týden nezasedal, takže ve městě je údajně jen velmi malé množství zákonodárců. Do Washingtonu dorazí až v pondělí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám