Hlavní obsah

Airbus při přistávání v Kanadě narazil do sloupu s elektrickým vedením

– Halifax • Aktualizováno

Na letišti v kanadském Halifaxu v neděli při přistávacím manévru sjel z dráhy airbus společnosti Air Canada, který byl na cestě z Toronta. Podle zástupců letiště byli všichni cestující evakuováni, 23 z nich skončilo s lehkými zraněními v nemocnici, uvedla stanice CBC News. Na palubě bylo celkem 132 pasažérů a pět členů posádky.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Airbus sjel z dráhy při přistávacím manévru.

Článek

Spoj na lince AC624 přistával v přístavním městě na východním pobřeží Kanady po půlnoci místního času (po 5:00 SELČ). Na dráhu podle všeho dosedl velmi tvrdě a poté vyjel z ranveje.

K letadlu se okamžitě sjeli hasiči a záchranáři. Všechny pasažéry přepravili do budovy terminálu.

Šéf Stanfieldova mezinárodního letiště Peter Spurway řekl, že incident nebyl označen jako nehoda, protože piloti podle něj měli stroj Airbus A-320 pod kontrolou. Zatím prý není jasné, proč přistání skončilo vyjetím z dráhy a zda je letoun poškozený. Letiště bude nejméně do 9:00 místního času (14:00 SELČ) uzavřeno.

Podle BBC narazil letoun do sloupu s elektrickým vedením. Na letišti asi dvě hodiny po dosednutí airbusu nefungovala elektřina, podle Spurwaye se ale zatím neví, zda tyto dvě věci spolu nějak souvisejí.

V době přistání na letišti hustě sněžilo a byla snížená viditelnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám