Hlavní obsah

Sedm dětí uhořelo při požáru domu v newyorském Brooklynu

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Životy sedmi dětí si vyžádal v noci na sobotu rozsáhlý požár domu v newyorském Brooklynu. Matka minimálně tří dětí, které jsou mezi obětmi, a další dítě ve věku 15 let, jsou vážně zranění. Oheň se vznítil od kuchyňské plotýnky kolem půl jedné v noci.

Foto: Craig Ruttle, ČTK/AP

Při požáru domu v Brooklynu zemřelo sedm dětí, další dva lidé jsou v kritickém stavu.

Článek

Plotýnka na pultě v přízemí měla závadu a vyvolala požár, který stoupal do horního patra, kde v šesti pokojích spalo devět lidí. Matka a jedna dcera vyskočily okny. Obě utrpěly popáleniny a přiotrávily se kouřem, upřesnil představitel hasičů Daniel Nigro. Ostatní děti, kterým bylo mezi pěti a 15 lety, zemřely.

Na místě zasahovalo celkem 25 záchranářských jednotek, pomáhali jim i dobrovolní záchranáři a lékaři, uvedl server New York Post.

„Dvě z dětí, které se podařilo vynést ven, nedýchaly. Ležely na nosítkách před domem, byly pokryty popelem a celé špinavé, bylo to hrozné. Žena, kterou se povedlo zachránit, sice zatím přežila, ale má vážně popálené ruce a nohy,” uvedl jeden z dobrovolníků.

Vážnost situace potvrdil i soused Nate Weber. „Když jsem viděl, jak vynášejí první děti ven, tušil jsem, že to nedopadne dobře. Ten oheň byl všude. Nějaká matka na ulici zběsile křičela, že jsou vevnitř ještě další děti.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám