Hlavní obsah

Útočník napadl ostrahu letiště v New Orleans mačetou

– New Orleans

Bezpečnostní stráž mezinárodního letiště Louise Armstronga v New Orleans v pátek večer zastřelila muže, který v letištní hale na kontrolním stanovišti zaútočil na pracovníky ostrahy mačetou a sprejem proti hmyzu. Jednu z pracovnic útočník pořezal, zranění však nejsou vážná. Uvedl to na tiskové konferenci šerif Newell Normand.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: K letišti v New Orleans přijely desítky policejních autVideo: Reuters

 
Článek

Třiašedesátiletý muž přišel na letiště a chtěl projít přes místo, kde se kontrolují palubní vstupenky. Zde se ho pokusil zastavit jeden z pracovníků bezpečnostní služby. Muž v tu chvíli vytáhl sprej proti hmyzu a mačetu, strážníka postříkal a jednu z pracovnic pořezal.

Stráž poté začala na útočníka střílet. Ten utrpěl několik zranění a po převozu do nemocnice zemřel.

Totožnost útočníka je známá, policie však zatím neví, jak se dostal na letiště, zda měl v plánu někam letět ani nezná motiv jeho činu.

Úřad starosty New Orleans v prohlášení uvedl, že situace na letišti je pod kontrolou a letiště bezpečné. Veřejnost není nijak ohrožena a provoz na letišti se vrátil do normálu. Letištní hala B, kde se incident stal, by měla být znovu zcela otevřena v sobotu, uvedl internetový server nola.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám