Hlavní obsah

V Bostonu napadlo letos rekordních 276 cm sněhu

Boston
Aktualizováno

Americký Boston zažil během zimních měsíců nejbohatší sněhovou nadílku v novodobé historii: ve městě na východním pobřeží USA napadlo během zimy 275,8 centimetru sněhu, což je nejvíce od začátku měření v roce 1872. Informovali o tom v pondělí meteorologové. Rekord padl po poslední víkendové sněhové bouři.

Foto: Steven Senne, ČTK/AP

Boston stále pokrývá sníh.

Článek

V neděli večer v Bostonu naměřili nových sedm centimetrů sněhu, čímž byl překonán dosavadní rekord z let 1995 - 1996, kdy na Loganově mezinárodním letišti, napadlo celkem 273 centimetrů sněhu.

Stávající rekord padl o palec (2,54 cm), ale rozdíl může být větší, protože se čeká další sníh. Po oteplení v pondělí a v úterý má přejít přes Boston další fronta přinášející arktický vzduch a v noci teplota spadne na minus 7 stupňů, uvedl list The Boston Globe.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Bostonu napadlo rekordní množství sněhuVideo: Reuters

Poslední bouře, která zasáhla Boston tento víkend, zabránila oslavám dne sv. Patrika, mnoho restaurací nemohlo kvůli špatnému počasí otevřít.

Východ Spojených států zažívá velmi studenou zimu. Už loni v listopadu udeřily první sněhové bouře, které pokračovaly až do března. Ještě v lednu by ale jen málokoho napadlo, že letos padne rekord.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Obyvatelům Bostonu sníh komplikuje život (záběr z počátku března, kde pracovním sociální služby pomáhá slepé Charle Nashové s transplantovaným obličejem)

Do 23. ledna napadlo ve městě jen jedenáct centimetrů sněhu. Pak však východ USA zasáhla každý týden jedna rozsáhlá bouře. Na Blue Hill napadlo rekordních 105 centimetrů, což bylo nejvíce za 130 let. V únoru padl měsíční rekord v množství sněhu v celkové výši 162,5 cm, přičemž na ulicích leželo půl metru sněhu.

Průměrně leželo celou zimu v Bostonu 107 centimetrů sněhu. Na mnoha místech opakovaně napadly desítky centimetrů. Lidé se také potýkali s arktickými mrazy: například v únoru teploty klesaly až k minus 30 stupňům Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám