Hlavní obsah

Při srážce vrtulníků zahynuli francouzští sportovci účastnící se reality show

La Rioja/Paříž
Aktualizováno

V odlehlé části severozápadní Argentiny havarovaly v noci na úterý dvě helikoptéry. O život přišlo všech deset lidí, kteří byli na palubě. Úřad francouzského prezidenta později potvrdil, že mezi mrtvými je osm Francouzů, kteří tam natáčeli reality show. Zbývající dva mrtví jsou místní piloti.

Foto: Jose Alamo, ČTK/AP

Trosky jednoho z havarovaných vrtulníků

Článek

Helikoptéry havarovaly blízko Villa Castelli v provincii La Rioja, což je zhruba 1170 kilometrů od hlavního města Buenos Aires. O neštěstí informoval televizi TN ministr bezpečnosti provincie César Angulo. Dodal, že podle svědků byla slyšet exploze. Úřady se domnívají, že se helikoptéry srazily, případ se však stále vyšetřuje. Počasí v oblasti bylo dobré. Angulo uvedl, že nehodu nikdo nepřežil. Jména zemřelých nezveřejnil.

Agentura AFP napsala, že mezi mrtvými jsou sportovní hvězdy, které se v Argentině účastnily natáčení televizní dobrodružné reality show o přežití Dropped.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Gabriel Gonzalez, ČTK/AP

V provincii La Rioja na severozápadě Argentiny havarovaly dva vrtulníky. Na palubě zahynulo deset lidí.

Prezidentský palác oznámil, že mezi mrtvými je známá námořnice Florence Arthaudová (57), francouzská plavkyně a trojnásobná olympijská medailistka Camille Muffatová (25) a boxer Alexis Vastine (28), který získal bronz na olympiádě v roce 2008.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Reality show stanice TF1 se vždy účastní osm sportovních hvězd, které jsou shozeny do nehostinného prostředí. Natáčení nejnovější série začalo koncem února v Patagonii. Podle představitelů provincie La Rioja se v oblasti nacházelo asi 80 členů filmového štábu, převážně Francouzů.

Reklama

Výběr článků

Načítám