Hlavní obsah

Bezdomovce policisté zastřelili pěti ranami, potyčku natočil kolemjdoucí

Los Angeles

Policie v Los Angeles zastřelila za nejasných okolností bezdomovce, což vyvolalo další spekulace o zásazích amerických policistů. Jejich zásah zachycuje video, které se objevilo na sociálních sítích.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté v Los Angeles zastřelili na ulici bezdomovce

 
Článek

Policisté se hájí, že se muž pokoušel sebrat jednomu ze zasahujících mužů zákona pistoli. Na videu je slyšet před palbou čtyřikrát opakovaná výzva odhoď zbraň, uvedla BBC. Pak zazní pět ran. Muž byl po zásahu převezen do nemocnice, kde jej prohlásili za mrtvého.

Policisté, přivolaní na místo kvůli krádeži, proti muži nejprve použili taser. Nepodařilo se jim ho zpacifikovat a on se dál bránil.

Po střelbě je ale slyšet hlas jednoho ze svědků: „Nikdo nebral žádnou za... zbraň. Nahrál jsem to. Prostě tady zabili člověka.“

Video ale nezachycuje průběh zásahu jasně, protože se policisté na místě ve čtvrti Skid Row ještě potýkali s další bezdomovkyní. Pokusila se jim sebrat obušek, který jednomu z policistů upadl.

Tři ze zasahujících policistů byli postaveni mimo službu, uvedla televize ABC s odvoláním na velitele Andrewa Smithe: „Video je zneklidňující. Je zneklidňující, když kdokoli kdykoli přijde o život. Je to tragédie.”

Zastřelený muž se údajně léčil deset let na psychiatrii. Na ulici žil čtyři nebo pět měsíců. Podle ostatních bezdomovců nepatřil k násilníkům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám