Hlavní obsah

U sportovní haly v Torontu objevila policie podzemní tunel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Policie v Torontu objevila podzemní tunel nedaleko sportovní haly Rexall Centre a univerzitního kampusu. Není jasné, k jakému účelu měl posloužit, vyšetřovatelé však vyloučili domněnku, že ho někdo chtěl využít jako pěstírnu drog či drogovou laboratoř. Informovala o tom stanice CBC News.

Foto: Profimedia.cz

Kanadská policie

Článek

Sedm metrů dlouhý tunel měl vyztužené stěny i strop. Na výšku měřil dva a půl metru. Policie v něm objevila elektrocentrálu a pracovní nástroje.

Náhodou na něj v polovině ledna narazil zaměstnanec správy životního prostředí, když si povšiml díry v plotu v jeho blízkosti.

Policie k případu nezveřejnila podrobnosti. Uvedla však, že tunel neměl sloužit jako výrobna drog. Vyšetřovatelé tunel zničili. Po podezřelém či podezřelých, kteří ho vyhloubili, nadále pátrají.

Kanadská stanice upozornila, že Rexall Centre bude v létě hostit Panamerické sportovní hry, podezření na možnou připravenou teroristickou akci však nevznesla.

Kanada, která se zapojila do mezinárodní akce proti radikálnímu hnutí Islámský stát v Iráku, se v uplynulých měsících opakovaně stala dějištěm teroristického útoku. Před týdnem kanadská policie oznámila, že ve městě Halifax zmařila masakr na svatého Valentýna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám