Hlavní obsah

V USA vykolejil vlak s ropou, úřady nařídily evakuaci obyvatel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Západní Virginii na východě USA vykolejil v pondělí vlak převážející surovou ropu, nejméně 14 vozů se po nehodě vzňalo. Informovala o tom agentura Reuters s tím, že úřady nařídily evakuaci dvou nedalekých obcí. Prozatím nejsou zprávy o zraněných či obětech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejméně jeden z vykolejených cisternových vozů sjel do řeky Kanawha. Další z vozů zase vrazil do domu, kde začal hořet. Policie uzavřela oblast ve zhruba kilometrovém okruhu. Otázka bezpečnosti přepravy ropy po železnici je v Severní Americe dlouhodobým tématem kvůli sérii vážných nehod.

Nejtragičtější událost za poslední roky se odehrála před dvěma lety v kanadské provincii Québec, kde po vykolejení vlaku s ropou a následném vznícení trosek zahynulo 47 lidí.

Američtí železniční dopravci se již loni kvůli četným železničním incidentům dohodli na dobrovolných opatřeních, která mají zvýšit bezpečnost přepravy ropy po kolejích. Firmy přislíbily mimo jiné omezit rychlost v obydlených oblastech a používat vylepšený brzdicí systém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám