Hlavní obsah

V Bostonu napadlo nejvíce sněhu v historii, nemají ho kam dávat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Spojené státy čelí od ledna náporům sněhových bouří. Pondělí bylo už třetím v řadě, kdy severovýchod USA zasypal sníh. V Bostonu ho od 15. ledna napadlo 155 centimetrů, což je nový rekord, který překonal předchozí z roku 1978. Už minulý týden v Bostonu padl rekord v přívalu sněhu za sedm dní, když ho během týdne napadl přes metr. Normálně v něm přitom za celou zimu napadne 118 cm.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Bostonu napadlo rekordní množství sněhuVideo: Reuters

 
Článek

„To je tolik sněhu, jako jsme nikdy předtím v historii neviděli,“ řekl bostonský starosta Marty Walsch. Pondělní bouře totiž přinesla další bohatou sněhovou nadílku, kdy do úterního večera napadne na severovýchodě USA až 40 cm nového sněhu. Další by měl přinést studený vzduch ve čtvrtek a v pátek.

Podle úřadů bouře ani poslední sněhový příval samy problémy nezpůsobily, problémem je kombinace s předchozími blizardy. Za prvních devět únorových dnů napadlo už tolik sněhu, že i kdyby další nepřipadl, bude to třetí největší množství sněhu v druhém měsíci v roce od měření nadílky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Steven Senne, ČTK/AP

Odklízení sněhu v Bostonu

Problémem je odvoz sněhu. Místa pro něj určená jsou už zaplněná. V Bostonu proto zvažují, že jej budou vyvážet do moře, i když je to neekologické, protože se tím do moře dostává smetí i provozní kapaliny. Rozmrazování sněhu je nákladné, samotný stroj stojí 200 tisíc dolarů a za hodinu spotřebuje 230 litrů nafty.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Zasněžená ulice v massachusettském Cambridge

Guvernér státu Massachusetts Charlie Baker komentoval bílou nadílku slovy: „Je to jen čtrnáct dní a ve státě napadlo mezi 175 a 200 centimetry sněhu. To je hodně neočekávané.“

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sever USA zmizel pod sněhemVideo: Reuters

Později vyhlásil stav nouze: „Jestliže jsme se něco naučili během posledních dvou týdnů, tak to, že matka příroda vládne.“

Foto: Brian Snyder, Reuters

Zapadaná tramvaj v massachusettském Brooklinu

Kvůli sněhu zůstaly zavřené školy v Bostonu a dalších městech na severovýchodě USA nejen v pondělí, ale i v úterý. Od neděle také platí zákaz parkování na většině ulic, aby je cestáři mohli pluhovat.

Od pondělního večera nejezdí v Massachusetts žádné vlaky. Nevyjedou ani v úterý.

Silně je opět postižena letecká doprava – už v neděli bylo zrušeno 700 letů, v pondělí pak dalších nejméně 1900.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám