Hlavní obsah

Policie v Acapulku našla v opuštěném krematoriu 61 lidských těl

Acapulco

Mexická policie objevila v nepoužívaném krematoriu v turistickém letovisku Acapulco na západě země celkem šest desítek lidských těl. Informovala o tom v pátek agentura EFE s odvoláním na zdroje z místní prokuratury. Acapulco leží ve státě Guerrero, kde loni v září zmizely čtyři desítky studentů, kteří byli zavražděni. Podle zdrojů agentury EFE patří všechna objevená těla až na jedno dospělým osobám.

Foto: Jorge Dan Lopez, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Policii ke krematoriu přivolali obyvatelé okolí, kterým začal znepříjemňovat život šířící se zápach. Uvnitř zhruba rok nepoužívané budovy se nacházelo 61 těl, která byla údajně posypána vápnem. Mrtvoly nebyly nijak zohavené a mohou se identifikovat.

Guerrero patří k nejchudším státům Mexika a je tam velmi vysoká míra kriminality. Aktivní jsou tam gangy získávající peníze z prodeje drog a únosů. Obyvatelé města Iguala, ležícího asi 200 kilometrů od Acapulka, se stále domáhají nalezení čtyř desítek studentů zavražděných loni v září. Tehdy je podle místní prokuratury zkorumpovaná policie předala zločineckému gangu. Identifikovat se dosud podařilo jen jednoho z nich, další byli podle generálního prokurátora spáleni a jejich identifikace je prý nemožná.

Ve čtvrtek se na dálnici spojující Acapulco s mexickou metropolí konala demonstrace, na které se tisíce lidí vedených příbuznými studentů domáhaly jejich nalezení.

Reklama

Výběr článků

Načítám