Hlavní obsah

V Texasu popravili člena proslulého zločineckého gangu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Huntsville

V americkém Texasu ve středu popravili jednoho ze skupiny sedmi trestanců, jimž se před lety podařilo utéct z texaské věznice. Dvaapadesátiletý Donald Newbury, který se stal třetím členem nechvalně známé zločinecké skupiny Texas Seven, byl popraven za vraždu policisty, které se dopustil, když byl proslulý gang na útěku.

Foto: Texas Department of Criminal Justice/Handout, Reuters

Donald Newbury

Článek

Newbury byl popraven smrticí injekcí v 18.25 místního času v texaském Huntsville, pouze několik stovek metrů od věznice, ze které 13. prosince 2000 se svými kumpány uprchl.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sedmička desperátů se dostala z vězení s pomocí jednoduchého triku. Jeden z nich přemohl civilního zaměstnance a v jeho šatech se prezentoval strážnému, který ho v rozporu s předpisy vpustil do strážní věže. Maskovaný vězen strážného přemohl, otevřel bránu dalším šesti kumpánům a spolu s nimi naskočil do dodávky, kterou přistavil k bráně komplic zvenčí.

Policisté gang dopadli o měsíc později v Coloradu. Newbury ale ještě předtím stihl zastřelit a přejet autem mladého policistu během přepadení obchodu se sportovními potřebami, jehož se prchající zločinci dopustili na Štědrý večer roku 2000.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám