Hlavní obsah

Srážka vlaku s autem si v USA vyžádala sedm obětí

New York
Aktualizováno

Sedm mrtvých si u New Yorku vyžádala srážka příměstského vlaku s vozem Jeep Cherokee, uvedl list New York Times, podle něhož jde o nejhorší neštěstí v historii společnosti Metro North. Ve vlaku cestovalo asi 400 lidí, šest z nich kolizi nepřežilo a dalších 12 utrpělo zranění. Zemřela i řidička auta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U New Yorku se srazil vlak s autemVideo: James Barnet, Reuters

 
Článek

Nehoda se stala v době špičky, v úterý večer místního času (v noci na středu SEČ) na newyorském předměstí Valhalla.

Podle svědků černý Jeep Cherokee vjel na přejezd v době, kdy se spustily závory. Jedna ze závor o auto zavadila. Řidička následně vystoupila a šla zkontrolovat zadní část vozu, poté se opět rozjela, vtom ale vůz zachytila přijíždějící souprava.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Mike Segar, Reuters

Záchranáři u vyhořelého vagónu

Vlak následně tlačil auto asi 120 metrů. Po nárazu jeep vybuchl a začal hořet. Z auta zbyly jen ohořelé trosky, požár zachvátil také první vagón.

Foto: Mike Segar, Reuters

Při srážce vlaku metra s autem zemřelo nejméně sedm lidí

Cestující z druhého vagónu Scott Miller řekl, že nejprve uslyšel velkou ránu. „Brzdy kvílely, jak se vlak snažil zastavit. Okamžitě jsem cítil kouř, lidé začali křičet – utíkejte dozadu.” Vzal kabát a kabelu a běžel uličkou. „Bylo to bláznivé. Byli tu hasiči a snažili se otevřít dveře. Lidé skákali z oken.”

Foto: Frank Becerra Jr, ČTK/AP

Z vlaku po havárii stoupal dým.

Na místo havárie přijel guvernér Andrew Cuomo, který u vyhořelého vraku řekl: „Je to opravdu hrozný a brutální pohled.”

Foto: Frank Becerra Jr., ČTK/AP

Dohašování vlaku po nehodě

Kromě sedmi mrtvých si železniční neštěstí vyžádalo také deset vážně zraněných včetně několika v kritickém stavu a dva středně těžce zraněné.  Mezi zraněnými je strojvůdce.

Foto: Kiley Armstrong, ČTK/AP

Hasiči na místě železničního neštěstí u valhally

Metro North čelí kontrolám poté, co během méně než roku při nehodách zahynulo šest lidí. Čtyři z nich  zemřeli v roce 2013, když vykolejil vlak v Bronxu. Podle prvních informací Národního úřadu pro bezpečnost dopravy ale tentokrát neleží vina na strojvedoucím, ale na řidičce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám