Hlavní obsah

Výbuch před mexickou porodnicí zabil tři lidi včetně dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México
Aktualizováno

Tři lidi včetně dvou novorozenců zemřeli ve čtvrtek na jihu hlavního města Mexika, když před porodnicí a dětskou nemocnicí explodovala cisterna s plynem. Plyne to z nové nižší bilance místních úřadu. Dříve se uvádělo sedm obětí. Zraněných je na 70, z toho 21 dětí. Velká část budovy se zřítila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výbuch před mexickou porodnicí zabil sedm lidí, včetně tří dětíVideo: Reuters

 
Článek

„Byla to super exploze a všechno začalo hořet,“ řekl agentuře Bloomberg Ismael Garcia, který bydlí blok od nemocnice.“ Běžel tam pomoci: „Naštěstí jsme byli schopni dostat osmí dětí ven“.

O počtu obětí informoval šéf federální služby civilní ochrany Luis Felipe Puente.

Tělo jedné zdravotní sestry i s novorozencem bylo nalezeno přímo v nemocnici.

Foto: Edgard Garrido, Reuters

Mexická nemocnice po výbuchu plynu.

Vážně zraněno je sedm dospělých a devět dětí.

Šéf záchranky Adrian Rubalcava si stěžoval, že počet zraněných je tak velký, že se nedostává sanitek, aby je odvážely. I on dal najevo obavy z nárůstu mrtvých „Největší obavy způsobuje zřícení velké části nemocnice.“

Foto: Edgard Garrido, Reuters

Příbuzní obětí plakají na místě výbuchu porodnice v Mexiku.

Podle starosty nejvíce utrpěla přijímací místnost.

K příčině tragédie uvedl, že při přečerpávání plynu se protrhla hadice. Osádka cisterny se snažila hadici opravit, když se jí to nedařilo, zavolala hasiče. Ti dorazili na místo ve chvíli, kdy z cisterny šlehaly plameny. Pár okamžiků poté došlo k výbuchu.

Policie po výbuchu zadržela řidiče cisterny a dva jeho pomocníky, jejichž možnou vinu na explozi podle tajemníka úřadu mexické metropole Héctora Serana nyní prošetřuje.

Ve čtvrti není plynové potrubí a plyn se musí dovážet v cisternách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám