Hlavní obsah

Žena nemohla utišit své tři malé děti a podřezala jim hrdla

Seattle

Policie v americkém státě Washington obvinila 28letou ženu z pokusu o vraždu svých tří dětí. Policisté našli její dvouletou dceru a šestiměsíční dvojčata s pořezaných hrdly. Matka vypověděla, že takto chtěla plačící děti umlčet. Děti přežily, podstoupily operace a jsou v péči lékařů a úřadů, oznámila televize CNN.

Foto: ČTK/AP

Christina Boothová

Článek

Christina Boothová v sobotu večer sama zavolala na tísňovou linku a oznámila, že její děti potřebují lékaře.

Policie později po příjezdu do jejího domu v hlavním městě Olympia našla na pohovce půlroční dvojčata, která krvácela na krku a byla k neutišení. V horním patře pak ležela v posteli jejich o rok a půl starší sestra. „Zaschlou krev měla po celém těle,“ popsal zástupce místní prokuratury.

Všechny děti byly okamžitě převezeny do nemocnice a na operační sál. Jejich zdravotní stav je nyní stabilizovaný. Budou umístěny do ochranné péče.

Matka zůstává ve vazbě, soudce stanovil případnou kauci ve výši tří miliónů dolarů.

Byla ve stresu

Podle vyšetřovatelů matka zřejmě trpí poporodním stresem. Policii se k činu přiznala. Řekla, že se děti marně snažila utišit, protože její manžel Thomas jejich křik těžko snášel. Muž jí prý navíc v domácnosti s ničím nepomáhal. Když se jí nedařilo děti utišit, zlomilo se to v ní.

Její muž přiznal, že s manželkou toho večera popíjeli víno. Uvedl, že ženě se už opilostí motal jazyk. Dvouletou holčičku uspávala sama v horním patře, kde na ni také zaútočila. Výpovědi manželů o tom, kde a za jakých okolností se udál útok na půlroční dvojčata, se rozcházejí.

Poporodní deprese postihují až deset procent žen. Mohou je postihnout v kterémkoliv období po ukončení těhotenství do jednoho roku věku dítěte a přetrvávat i několik dalších let. Většinou se však příznaky projevují mezi 4.–6. poporodním týdnem.
Rizikovými faktory pro vznik poporodních depresí jsou: věk ženy pod 20 let, svobodná matka, zdravotní handicap, matka pochází z šesti a více dětí, prožité dětství v nekompletní rodině, špatný vztah k rodičům v dětství a v dospělosti, špatný vztah k otci dítěte, problémy ekonomické a s bydlením, neukončené základní vzdělání, emoční problémy v minulosti a v současnosti, nízké sebevědomí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám